Ieder jaar organiseert heemkring Die Swane einde mei in samenwerking met een aantal lokale volkskunstgroepen een uitbundig en volks lentefeest.

De band tussen het oude land van Heist en het land van Westerlo wordt weer wat nauwer aangehaald, want naast de Hulshoutse volksdansgroep Zonnedauw is dit jaar ook de veelzijdige volkskundige doe-groep Westelfolk te gast.

De eigenlijke meiboomplanting vormt uiteraard het hoogtepunt van deze meifeesten, maar daarnaast staan ook de verkiezing en huldiging van een verrassende eregast, de tot de verbeelding sprekende zwaarddans en de traditionele meigraafkamp op het programma.

Ook nu de Kaasstrooimolen het in afwachting van de restauratie dit jaar zonder wieken moet stellen, blijft de traditie overeind en dus wordt er nu al voor de 52e maal rond de meiboom gedanst, gezongen, gefeest, gegeten, gedronken, enz...

Iedereen, ook wie er nog nooit was,  is op zondag 22 mei alvast hartelijk welkom op het heemerf van de Pandoerenhoeve aan de Bruggeneindse Heibaan vanaf 14 u 30.    Veel leute en een aangename namiddag gewaarborgd.  Wie er eenmaal was, komt steeds terug.